Vo výrobnom závode Kronospanu v Ľuboticiach spustili novú výrobnú linku

26.11.2003 Celý región

Novú linku na výrobu materiálov pre laminátové plávajúce podlahy spustili do trvalej prevádzky 25. novembra vo výrobnom závode firmy Kronospan Slovakia, s. r...
Novú linku na výrobu materiálov pre laminátové plávajúce podlahy spustili do trvalej prevádzky 25. novembra vo výrobnom závode firmy Kronospan Slovakia, s. r. o. , so sídlom v Ľuboticiach pri Prešove. Nová výrobná kapacita vyšla nadnárodného vlastníka firmy Kronospan Holding na 250 miliónov Sk a vzniklo 15 nových pracovných miest.

Konateľ spoločnosti Dušan Šneider zvýraznil, že novou investíciou zhodnocujú drevný odpad do výrobku s najvyššou pridanou hodnotou.
Jadrom novospustenej technológie je lis od nemeckého výrobcu Hymmen, pridružené zariadenia vyrobila stopercentná dcérska spoločnosť Polytrans so sídlom v Prešove. Doteraz materiál na výrobu plávajúcich podláh vozili spolovice z Poľska a z Nemecka, pretože v závode v Ľuboticiach ho neprodukovali. Podobná investícia nie je ani v sesterskej firme v českej Jihlave.
Šneider zdôraznil, že od roku 1998 investoval Kronospan Holding v ľubotickom závode vyše 2, 2 miliardy Sk, a preto tu stále nezaznamenávajú plusové hospodárske výsledky. Očakávajú, že tohto roku im tržby vzrastú do 20 percent. Na margo osudu doteraz nerozhodnutej investičnej akcie za asi 3, 5 miliardy Sk zameranej na výrobu stredne hustých vláknitých dosiek (MDF) odmietol uviesť akékoľvek podrobnosti. S jej výstavbou sa malo pôvodne začať v apríli t. r.

(jj)
 

Vyberte región